🔥 Nabídka vyprší 🔥
TRÉNINK ZDARMA: Jak z nuly na milion Kč za 3 měsíce díky sociálním sítím?

Krátce: Neinzerujte na Facebooku pracovní pozice s cílením na pohlaví a nediskriminujte

Facebook přinesl několik novinek nebo alespoň oficiálně sepsal podmínky, které již dříve jeho algoritmus stejně hlídal. Vychází z toho nyní několik nařízení, co nesmíte dělat. Jedná se například o následující:

Webinář zdarma: Jak na sociální sítě, aby to mělo skutečně návratnost?

Právě za chvíli začíná náš webinář zdarma, ve kterém vám ukážu, proč 97 % podnikatelů dělá na Facebooku chyby, kvůli kterým prodělávají peníze a jak se těmto chybám vy vyhnete. Tak honem, ať vám to dnes neuteče!

1.Diskriminovat na základě PSČ

Pokud budete cílit reklamu na pronájmy bytů (zajímavé pro realitní makléře), nesmíte z reklamy vylučovat sociálně vyloučené oblasti na základě předsudků, že v dané oblasti žijí třeba neplatiči.

2.Diskriminace na pracovní nabídky dle pohlaví

Pokud například hledáte programátora, zdravotní sestru nebo obráběče, možná máte empiricky zjištěno, že pravděpodobnost nalezení příštího uchazeče u daného pohlaví je 90-95 %. Nicméně na Facebooku tento selský rozum používat nesmíte. Bude třeba podobné pracovní inzeráty cílit bez rozlišení na pohlaví. Toto se nám konkrétně stalo u již zmíněné programátorské pozice, kde jsme jednu reklamu cílili výlučně na muže, načež nám ji Facebook následně zablokoval.

3.Diskriminace spojená s úvěry

Obrázek 1: Přijatelné cílení reklam nebo diskriminace?

Od nynějška je oficiálně zakázané cílit reklamy na úvěry a kreditní finanční služby za použití rozlišení národnosti cílového publika. Banky a úvěrové společnosti zjistili, že existuje velice silná korelace mezi etnicitou a rizikovostí úvěrů. Nicméně Facebook tyto korelace nyní nemá rád a trh musí jít v zájmu pokroku stranou.

Chcete pomoci s tvorbou reklamy, která bude odpovídat požadavkům Facebooku?

Čerstvé články do vaší schránky

Našich čtenářů si vážíme, proto s Vámi rádi sdílíme novinky v online marketingu.

Pokud je chcete dostávat na e-mail, přihlaste se k odběru:

Vaši adresu použijeme pouze za účelem posílání novinek z blogu.