🔥 Nabídka vyprší 🔥
TRÉNINK ZDARMA: Jak z nuly na milion Kč za 3 měsíce díky sociálním sítím?

Co je to konverzní trychtýř?

V oblasti marketingu se často vyskytuje pojem konverzní trychtýř. V následujícím videu si vysvětlíme, co to vlastně znamená.

Webinář zdarma: Jak na sociální sítě, aby to mělo skutečně návratnost?

Právě za chvíli začíná náš webinář zdarma, ve kterém vám ukážu, proč 97 % podnikatelů dělá na Facebooku chyby, kvůli kterým prodělávají peníze a jak se těmto chybám vy vyhnete. Tak honem, ať vám to dnes neuteče!

Název konverzní trychtýř je přeložen z anglického názvu Funnel (Sales Funnel) a představujeme si pod ním web, který vypadá jako trychtýř, do kterého ze shora „lijeme“ návštěvnost a spodem nám „vypadne“ konverze. Nejprve si však řekneme, co není konverzní trychtýř.

Klasický web ve většině případů vypadá jako cedník, který má spousty děr, kterými unikají potenciální zákazníci. Tyto díry představují např. sekci „O nás“ nebo „Reference“, přičemž tyto sekce nevedou za požadovanou konverzí. Konverzní poměr takto vypadajícího webu může být např. 0,3%, a to je velmi málo.

Váš web však může vypadat i jinak, a to jako trychtýř. Návštěvnost „nalitá“ do trychtýře už neunikne žádnou dírou, jako v cedníku, ale vede přímo k dokončení konverze. Pokud máte správně nastavený trychtýř, konverzní poměr Vašeho webu může být třeba až 35%. Získaná návštěvnost je velmi často drahá, a proto je potřeba si dobře rozmyslet, kam budete návštěvníky zvát, zda do cedníku či do trychtýře.

Pokud chcete vědět, jak konverzní trychtýř vypadá, tak jsme pro Vás připravili novou službu Konverzky. Podívejte se na stránky www.konverzky.cz, kde je vysvětleno, jak takový konverzní trychtýř vypadá.

 

Chcete pomoci s online marketingem? Kontaktujte nás!

Čerstvé články do vaší schránky

Našich čtenářů si vážíme, proto s Vámi rádi sdílíme novinky v online marketingu.

Pokud je chcete dostávat na e-mail, přihlaste se k odběru:

Vaši adresu použijeme pouze za účelem posílání novinek z blogu.